БНРСнимка: Okras, УикипедияВ Беларус се проведоха демонстрации в подкрепа и против

...
БНРСнимка: Okras, УикипедияВ Беларус се проведоха демонстрации в подкрепа и против
Коментари Харесай

Демонстрации “за“ и “против“ Лукашенко в Минск

БНР

Снимка: Okras, Уикипедия

В Беларус се организираха демонстрации в поддръжка и срещу президента Александър Лукашенко и противоречивото му преизбиране за шести мандат отпред на страната. Опозицията продължи с натиска за отдръпване на Лукашенко, а той изрично отхвърли настояването за нови избори.  

Десетки хиляди се събраха на така наречен " Поход на свободата " в столицата Минск, с цел да изразят гнева си от резултатите от президентските избори предходната неделя, съгласно които над 80% от беларусите за дали своят вот за Лукашенко. Хората скандираха " Върви си! " по адрес на президента. 

А пред няколко хиляди свои последователи Лукашенко окачестви опозицията като " плъхове ", които би трябвало да бъдат унищожени, изрично отхвърли апелите за осъществяване на нови избори и упрекна НАТО, че струпва военна мощ край границите на страната. 

" Някой желае нови избори, само че погледнете зад прозореца - там са танковете и самолетите, подготвени за 15 минути да стигнат до нашите граници. Заповядват ни да оргинизираме нови избори, само че в случай че се съгласим, това ще е гибелно за страната ни ".

НАТО отхвърли обвиняванията на Лукашенко и прикани Беларус да зачита главните свободи на хората, в това число правото на кротичък митинг.

  " Моля за разговор, за отвод от принуждение и ценене на справедливостта и правата, " акцентира Светият отец в неделното си послание. 

Литовският министър на защитата Раймундас Кароблис също съобщи, че Литва не е военна опасност за Беларус. " Кризата в Беларус е политическа, и всички обвинявания от ръководещите за задгранична интервенция или опасност извън са опит да се трансферира виновността, " акцентира Кароблис. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР